Wednesday, September 1, 2010

ShOpPiNg MeRdEkA....

salam sumer...hehe
arini dah masuk bulan september kan...
kejap jer rase...
sikit lagi dah nak raya...
xdan rase penat pon puase kan...
dunia da akhir zaman...





semalam aq kuar ngan kawan2 seangkatan...syam, acap, nik ngan hafeez...
kitorg kuar sbb nak shopping baju raya...haha
ekceli..aq just megikut jer...
x beli aper2 pon...sbb da beli dah..wakaka
alang2 semalam dah cuti merdeka..kitorg pon aper lagi..xlepas kan peluang la...hehe
kitorg gerak dari u dalam kul 11.30 pagi...
awal tu..hehe
semangat giler kot nak shopping...diorg jer okay...aq x

kitorg mula kan sesi mencari baju dgn menapak ker kuantan parade...
masyaallah..org ramai giler...
cam ulat tong sampah tu...
nak gerak pon susah..
berhimpit2...
macam la dpt free...
padahal kena bayar gak..hehe
pastu...org yg beratur punya la panjang...
aq xtau la sbb per...
tpi mmg panjang giler kot...
biler tgk que yg panjang tu..buat mood nak membeli terus ilang...
tpi beli tetap beli...hehe
yg paling best..member2 aq bukak resit dulu..pastu g jalan tempat laen..hehe

pastu..kitorg gerak ke megamall...
samer gak tujuan..mencari baju raya...
sampai jer sana..terus g parkson..
ye la..kat parkson ader banyak choice..
kalo banding ngan kedai2 persendirian...parkson lagi best kot...kot la..aq pon xtau..haha
kat ctu org x baper nak ramai...
sbb nyer parkson blom wat sale tuk ari raya lagi...
semalam tu baru sale tuk ari merdeka...
mayb sbb tu org x ramai sgt kot...
kat sini pon member2 aq just bukak resit jer dulu...



selepas behempas pulas membukak resit...
kitorg menapak ker ECM...
tpi menapak naek keter la...haha
maser tgh dok jln ke ecm tu aq aq terperasaan gambar yg kat atas ni...
dah letak jgn buang sampah di sini...peti dlm tu penuh giler ngan sampah...
hmm..bile la org m'sia ni nak berubah...huhu



kat ECM ni org leh tahan gak ramai nyer...
pening gak kepala aq ni tgk...
kat ECM ni banyak kedai2 persendirian...
yg best nyer..murah2 harga baju2 kat situ...
mmg saper yg giler shopping...bole giler gak la kalo duk lamer2 kat sini...haha







lepas penat pusing2 n membeli aper yg patut..kitorg pon gerak la...
time tu dah kul 6.30 kot...
aper la..kitorg mula la mencari tempat untuk bbuka...
dan yg paling strategik skali ialah kat bukit sekilau..hehe
mula2 kitorg sampai igt kan dah penuh..
sbb sumer meja cam dah reserve...
seb baek la ader satu meja tu still kosong...
dpt la gak kitorg tempat tuk bbuka...
order segala bagai tuk mkn...

d sbb kan maser awal lagi..
kitorg gerak dulu ke kuantan parade...
member aq nak g bayar resit yg diorg dah bukak awal2 td..haha
camtu pon bole kan...
bukak resit..ronda2 satu kuantan dulu baru dtg balik nak bayar...hehe
pas dah bayar aper2 yg patut kat kuantan parade tu..kitorg pon terus la ke kedai mkn tu semula..
ye la..time tu dah dekat sgt nak bbuka...
sampai jer kedai tu..terus azan..
nak d jadikan citer..mkanan kitorg order tu blom sampai lagi..
seb baek la ader member aq yg dah beli air..
kitorg bbuka ngan air jer dulu...huhu






lepas kenyang...kitorg gerak semula ke megamall...
pon tujuan yg samer gak..nak g bayar resit yg dah di buka mula2 td
sementara menunggu member g bayar baju..
aq, acap, nik ngan hafeez telah menghabis kan masa dgn berkaroke...
kitorg jugak telah lepak kat arcade...
best wooo maen game kat ctu...
padahal dah bosan n penat sgt...tu yg leh lepak kat ctu tu..

macam tu la hari merdeka aq berlalu...
penat bdan...tpi best...
mayb ni la last kot kuar shopping ngan kawan2...
pasni mesti rindu nak wat mende2 ni lagi...huu
ok la...tu jer aq nak citer...
penat gak tuleh panjang2 ni...
thanx jugak kat saper2 yg bace post ni ek..
papai(^^)

p/s:
walaupon kitorg sibuk bershopping...tpi tanggungjawab terhadap tuhan kitorg x lupa kan tau...(^^)

6 comments:

Liyana As'ari said...

cett..puase pun karoke.. dasyat!.. haha..eh.. rindu plax nak shoping kat kuantan. sob sob.. lagi2 kat 1st lady ecm.. (cam la kat negeri lain takde 1st lady.. hihi)

eDdY said...

Liyana As'ari>>>
haha..karoke tu mlm la...
pas dah bbuka...(^^)

apik pehe said...

hahaha..
kuar kul 11 lebih smpai la malam..
giler penat camtu..da la pose..
hehe

eDdY said...

apik pehe>>>
haha..tu la pasal...
penat nak mampuih..(^^)

[z@ck] said...

wah..bro karoke laaa..
hahaha

eDdY said...

[z@ck]>>>
haha...sajer2 jer ni...
suara bukan nyer sedap pon..(^^)