Monday, September 6, 2010

MaCaM Ni PuNyA PeNiAgA PoN AdE..HuHu

salam sumer...
arini korg bbuka mkn aper???
bersyukur la dengan rezeki yg telah ALLAH kurniakan..hehe
kiter akan berpuasa dlm 3 hari jer lagi..pastu raya..
kejap jer kan...


gambar ikhsan dari pakcik google...xder kena mengena pon ngan citer ni...(^^)
ok2..back to tajuk aq ni...
ptg td..aq g la bazaar ramadhan kat kuantan ni...
bazaar maner xyah la aq bagitau...
aq sgt2 x berpuas hati dgn layanan seorg mak cik kedai jual lauk tu...


citer nyer camni...
arini aq bbuka mkn ikan...
kire nyer menu utama arini ialah ikan..
tpi adeq aq ni x suka mkn ikan...
so dier mintak la kat mak aq nak ayam...
dah dier bising..mak aq suruh la aq g bazaar cari lauk ayam...
time tu dah kul 6.30 ptg...
kire nyer org dah x ramai la sbb nak redy2 nak bbuka...

so..pas aq jalan2 kat bazaar tu...
maka terjumpa la aq satu booth yg makanan nyer nmpak menarik dan sedap...
lagi pon..kalo banding ngan kedai lain..kedai tu jer kot yg lauk nya banyak lagi...
kedai laen sumer cam dah tinggal balance2 jer...
jdi..aq pon pilih la ayam yg mana nak d beli...sbb adeq aq ni suka ayam bahagian peha...
tgh pilih2 tu..tiba2 makcik yg tukang jual tu marah...
muka dier mmg masam giler la...
dier ckp camni "xyah dok pilih2 ayam tu..nnt hancur ayam tu..saper nak beli?" dgn nada marah

eeh..aq terus lepas senduk ayam tu...
terkedu jap aq time tu...
aq bukan wat hancur pon...
aq just pilih ayam tuk adeq aq jer...
haish..kalo ikut hati..nak jer aq maki balik makcik tu...
tpi seb baek aq leh kontrol lagi...
lagi pon bulan puase ni..x baek marah2...

camtu ker sikap penjual???
bukan per..patut nyer dier kena la layan customer ni baek2...
pas aq pikir2 balik..patut la kedai dier jer banyak lauk..
sumer org xmau beli kat kedai dier sbb sikap dier camtu rupenyer...huhu
pasni aq serik dah..mmg aq xkan beli kat kedai makcik tu lagi..
biar la aq hanya berbuka ngan air kosong...huhu

makan dalam gak cara makcik tu marah...
aq rase la..dier kalo leh xnak langsung org sentuh lauk dier tu..
kalo bole dier nak kiter ckp jer nak lauk per..pastu dier isi kan sendiri...
yg aq heran..aq bukan nyer nak amik free...aq bayar la...

dah la...
citer banyak2 pon buat sakit hati jer...
aper2 pon bulan puasa ni kena banyak bersabar...
sumer tu dugaan n ujian dari ALLAH..
DIA sajer jer nak test hamba nyer...
ok la..tu jer kot aq nak story...
nnt2 aq update lagi k..papai(^^)

p/s: aq x makn langsung ayam tu..n adeq aq ckp ayam tu x sedap langsung..rase susu...huhu

4 comments:

maoh said...

mak cik tu gayanya mcm 3 hari 3 malam buat lauk tu sume.. tu yg syg gile tu..

eDdY said...

maoh>>>
haha..aq rase dier takut aq terjumpe emas kot dlm ayam dier tu...hak3

chocolate strawberry said...

kalo nana.. juz say gud bye to makcik.. haha..
x de maknenya nak beli kalo nak mkn sat g teringat blik.. :)

eDdY said...

chocolate strawberry>>>
tu la...mula2 bajet nak wat camtu gak..
tpi time tu dah dekat nak bbuka..takut x sempat..
lagi satu kedai laen sumer lauk dah abes...huhu