Thursday, July 1, 2010

pHiNeAs AnD FeRb..(^^)



skank ni aq suke tgh kartun ni kat disney...
xtau la knaper...cam best jer kartun ni...

citer dier pasal dua org budak...
sorg name phineas dan sorg lagi namer dier ferb...
mereka ni adek bradeq tiri...
diorg tgh duk cuti skolah...summer's holiday
jadi setiap ari time cuti tu diorg akan buat satu aktiviti...
aktiviti diorg ni bukan calang2 tau...
contoh nyer bina roller coaster...cari bandar atlantis...buat air terjun niagara..mesin masa
macam2 lg la...
mmg best dan sgt menarik...

pastu..diorg ni ader sorg kakak..
name kakak diorg ni candace...
yg best nyer kakak diorg ni selalu nak report aper yg budak dua org ni wat kat mak diorg..
tpi xpernah berjaya...haha

diorg ader sekor pet nama perry...
perry ni adalah seekor platipus...
bukan platipus biaser tau...
perry ni adalah spy agent...
dier akan hilang bila phineas n ferb tu start nak wat aktiviti...
perry ni akan pergi ke markas dier melalui jalan rahsia...
misi utama dier adalah nak memusnah kan Dr. Doofensmirtz..
sumer plan kejahatan Dr ni berjaya di halang oleh perry..haha

kalo ikut kan...banyak lagi characters dlm citer ni...
contoh nyer...
baljeet..bufford...isabella...jeremy...stacy...
banyk lagi..x larat la plak aq nak citer pasal sumer..hehe

kalo korg dah bosan giler2...
citer ni mmg sesuai untuk di tonton...
x tipu..
ok la..enjoy la skit pic kartun nih..hehe(^^)







p/s:
nampak jer cam kartun bodo...tpi siyes..mmg best..(^^)

8 comments:

saya_arief said...

aku pown suke tengok citer kartun nih.
hoho..

eDdY said...

saya_arief>>>
haha..smer la ngan aq..(^^)

fYZa said...

siyes bes kn katon neh
tiap2 ptg tgk! ihik~

eDdY said...

fYZa>>>
betol2..
kdang2..tgk ulangan pon syiok..(^^)

fYZa said...

a'aa suka isabella

awak buat aPe? whatcha doing?
comel rse nk lempang..haha!

eDdY said...

fYZa>>>
alaa..die nak manje2 skit ngan phineas..sbb tu ar...(^^)

fYZa said...

hahaha..isabella kn mmg suke phineas tu yg asek sebok jek ari2.. (eh boleh plak bsambung citer katun kat comment neh)

eDdY said...

fYZa>>>
haha..tu la...
bersambung2 plak..
tpi mmg citer ni best..
rugi la saper yg x suker..hehe