Thursday, April 22, 2010

My DrEaM DeStInAtIoN

hehe...
kalau nak cerita pasal destinasi idaman...macam banyak sangat la pulak..
tapi kan...aku dekat dlam malaysia sendiri pon tak habis explore lagi...
sebenarnya...tempat yang betul betul aku nak pergi kalau kat luar negara ialah jepun...

banyak sebab kenapa aku nak pergi jepun ni...
first sekali...aku memang sudah lama jatuh cinta dengan budaya mereka di sana...
kalau tengok...memang mereka semua jenis yang hormat orang...
lagi lagi tetamu...
mereka akan layan sebaik mungkin...aku rase la...
pengalaman...memang aku tidak ada lagi...
sebab itu la ini adalah destinasi impian aku...

secondly...aku memang lama dah suka tengok anime anime dan manga manga mereka...
kalau aku ada peluang nak pergi sana...aku memang nak jumpa pelukis manga dan pembuat anime tersebut...
terutama yang buat naruto...hehe
macam budak budak pula aku ini kan...
tapi aku respek la kat mereka...
malaysia masih jauh lagi untuk sampai ke tahap tu...

yang ketiga ialah aku nak jumpa pembuat pembuat game yang terkenal dekat sana...
kalau ada peluang...aku nak join sekali mereka buat game itu..hehe
game game mereka semua hebat hebat...
bukan sahaja terkenal dekat jepun..malah terkenal di seluruh dunia..hehe

okay la...
sekarang ini aku nak cerita macam mana pula aku nak pergi ke sana...
okay...semesti nya la aq pergi dengan menaiki kapal terbang kan..
tak kan nak jalan kaki pulak...
syarikat penerbangan yang menjadi pilihan aku ialah MAS...


hehe...sebab aku pilih MAS ini adalah kerana layanan yang mereka sedia kan amat la baik...
memang confirm aku akan selesa sepanjang perjalanan..
harga pon memang berpatutan...
jadi memang tak salah la kalau aku pilih MAS ni...
itu sahaja yang aku boleh kongsi kan kat sini pasal destinasi impian..
aper2 pon...harap2 la impian aku ini tercapai...(^^)

episode 4 - After sweating it out at Level Up Fitness, the Season 1 bloggers head to the Kuching waterfront for some sightseeing!



episode 5 - The bloggers go shopping like true-blue tourists in Kuching!



episode 6 - After getting to know the city of Kuching better, the Season 1 bloggers head to the Semenggoh Wildlife Centre to be at one with nature.



episode 7 - It's the bloggers' last day in Kuching!



**Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAStraveller.com

2 comments:

~ein~ said...

nak p jepun jgk..huhu..
suka dengan budaya dia kan..=)
ntah bile dpt p ni..dalam mimpi pun jadi lah..

eDdY said...

tu la...
nak mimpi pon susah...haha
insyaallah...satu hari nnt..(^^)