Monday, September 5, 2011

X BaWaK CaSh...

aslmlkum sumer..hehe
korg kat mesia camner???
mesti dah start kejer balik kan arini..
tpi konfem2 mood raya dan mood cuti tu still menebal dalam diri...hehe
aq paham sbb kalo aq pon mesti camtu jugak..
xper2...kejer jer cam biaser..
sambil2 tu beraya la dgn rakan sepejabat..haha
xkan aq nak suruh korg ponteng plak kan..

okay..skank ni nak citer pasal membeli brang2 kat sini...
setakat ni nak cari barang halal cam x susah..
sbb nyer banyak gak la makanan halal kat sini..
cuma kalo nak beli dging ngan ayam tu cam susah skit..
jauh kot tempat yg jual tu..tpi xper la..
aq nak citer kat sini ialah pasal x bawak cash..
maser mula2 aq beli barang kat sini..
aq cam agak pelik tgk org beratur kat kaunter ramai sgt..
padahal x bnyk pon barang2 yang diorg beli
tpi beratur..panjg giler kot..
rupa2 nyer dier sumer bayar pakai kad credit..
yg jadi lambat tu  sbb nak tunggu bank approve aper sumer..
diorg kat sni mmg jenis x bawak cash..
bile aq pikir2 balik..betol gak..
kat south africa ni mmg bahaya kalo bawak cash..
kalo kena rompak sajer jer..

tpi masalah nyer kat sini ialah kami ni..
kitorg ni mmg dah prepare cash dari mesia lagi..
so..kalo beli barang mesti la bayar pakai cash..
n kaunter2 kat sini diorg xder change..
tu la masalah yg paling besar..
beli brg..bayar ngan cash..tpi diorg xder change
haaa..camner ni??
ader sekali tu member aq terpaksaburn duit dier dekat 5 hinggit gak la..
sbb org kedai tu xder change nak bagi balik..
jadi..skank ni langkahterbaek ialah kitorg nak try bukak satu akaun bank kat sni..
supaya senang nak membeli barang2 tanpa bawa cash..

haha..aper la aq mengarut ni..
tpi xper la..saper x paham..leh tanyer k..
ni ader 2 gambar nak share ngan korg..

ni gambar maser kitorg lunch semalam..(^^)

ni hawa..sgt comel..tpi sombong..haha
k la..aper2 nnt aq update lagi k..
thanx 4 reading..peace(^^)

2 comments:

hira said...

wah, seronoknya pergi luar negara. huuu.. tapi tak best sebab guna kad kredit. haha

eDdY said...

hira>>>
tau xper..kiter ni plak jenis x pakai kad kredit..huhu