Wednesday, June 23, 2010

UpSr NgAn PmR...pErLu KeR MaNsUh???


hmm..sejak dua menjak ni dok kecoh pasal nak mansuh upsr ngan pmr...
kalo kite tgk betol2...
mmg ader baek ngan buruk nyer...

ok..aq nak ckp yg baek dulu la:

- senang..sbb ader satu jer exam...
- budak2 nak blaja pon hepy..(mayb la..haha)
- cikgu pon senang nak mengajar...leh tumpu tuk satu exam penting jer...
- student pon just tumpu kat satu exam jer...

kalo ader lagi nnt aq tambah ek..(^^)
ok..yg x elok pulak kalo mansuh ni:

- camner nak wat pemilihan masuk asrama???
- student akan blaja secara x serius...ye la kan..exam nyer time form 5..b4 tu diorg akan enjoy la..
- kiter x dapat nak nilai keupayaan semasa student
- macam pmr..kalo mansuh...camner nak tau yg student tu lebih menjurus ke arah bdg sains atau satera...huhu
- upsr plak...kalo mansuh...student2 terutama nyer yg luar bandar..xkan dpt nak kuasai 3 perkara asas iaitu 3M (menulis, membaca n mengira)

tu jer yg aq rase skank ni..hehe
ader aper2 tolong la tambah ek..hehe

jadi..untuk perkara ni...masih ader banyak lagi perkara yg perlu di lihat dan di kaji...
di harap pihak yg bertanggungjawab jgn la buat keputusan yg terburu2...
nnt kesian kat student2 tu...huhu
ok la..tu jer..papai..(^^)

8 comments:

Nik Nur Faeezan said...

btol2..sungguh tidak sama skali stuju.wah..skema giler ayat..dear,i smbg post entri neyh yep..

Skyha Flianiadz ♀ said...

aku nye pendapat~

aku tak stuju langsung..

gugugugu..

sbb mmg student will main2 punye..
lain lah kalau setiap tahun dia buat final exam mcm kat universiti..aku setuju la..

so everyone will belajar ngn tekun2 kalau every year ada final exam then kumpul semua cgpa dari form 1 sampai form 5..aku setuju..
tp ada buruk gak sbb student form1-form3 cm x bape nk matured...maybe the first batch yg buat akan dapat result yg terok..and the second batch will meningkat la kot..and the upcoming generation will be superb!!

hehehe

tp bese la...politik.. mesti draf or graf [ak x tahu] diturunkan sbb nk tunjuk keberkesanan pemansuhan nie..gugugu

power rule the world..no power no talk...just sit down and follow the damn rules..
huhuh

eDdY said...

Nik Nur Faeezan>>>
okay..(^^)

Skyha Flianiadz ♀ >>>
betol tu..huhu
aq suke ayat yg last tu..hehe(^^)

Nik Nur Faeezan said...

owh bru prsan.thanks letak F kat sidebar..

eDdY said...

Nik Nur Faeezan>>>
hehe..welcome(^^)

Anis izyan Abd Rahman said...

xsetuju jugak~
tak fair langsung

eDdY said...

Anis izyan Abd Rahman>>>
betol2...
kite leh ckp camni jer la...
org atas2 tu akan wat gak aper yg diorg rase betol...huhu

Sapphire Dragon said...

Blog hopping, fellow Nuffie here. Aku jugak ada blog pasal UPSR dengan PMR nak kena scrap.