Friday, January 22, 2010

MaKaN GaJi BuTa...




pagi td kitorg abes klas awal...
so cam biase la kan...kitorg g la b'fast kat keluarga..haha
sampai2 jer ctu...meja sumer penuh...
nak tau penuh ngan per...penuh ngan staf...
kitorg x kesah sgt la...
tpi tetiba member aq dgr salah sorg staf tu ckp...
"tgk tu...kerek giler...budak2 baru nak belajar makan luar"...
laaa...ape hal ko nak kesah kitorg kerek ker aper...
bukan kacau ko pon...
dah la dah abes makan..dok sembang2...
bukan x nampak org tgh berdiri tunggu nak duduk...
xder civic minded langsung...
padahal ko tu yg baru blaja mkn kat keluarga tu...
aq dah 3 taun g situ..x penah plak nmpak muka ko...
bajet pakai keter besar bagus la...hampeh tul...
dah la pkai baju pink..cam aper jer(slalu laki kalo pakai baju pink ni jenis..hehe)
ckp lebat...sembang siap angkat2 tangan...
aq tau la..muka ko hodoh...nak amik perhatian staf pompuan la tu...murah tol...
lagi satu...ko x kejer ker...
kul 9.30 bole plak g lepak2 makn kat luar...
tu yg aq kate mkn gaji buta tu...
kalo ko baca blog ni...harap2 insaf la...
x yah dok kate org baru belajar ke aper...
ko betol kan diri ko dulu...daa

15 comments:

Starbucks said...

siot betul jenis ni..bodoh sombong..

fillah88 said...

hahahaha..terbaik la eddy.
staf ump ke ney??
aku rasa cam nak post jek blog hang nie dalam STD..
biaq staf ump sume tgk mamat ney...
klu hang xkisah aku leh poskan..

eDdY said...

Starbucks>>>
batol tu...
dier igt kiter saper kan..haha

fillah88>>>
ko rase staf maner???
xkan gambang resort plak kan...haha
weyh..ko jgn nak wat gilo...
kang x pepasal aq kena buang u plak..haha

mask said...

wahhhhh tahniah2
sy suke cara awk tulis
mmg pon dorang tu ckp aje lebat
waaaaa ttbe rasa xpuas ati plak ngan dorang2 nie

eDdY said...

mask>>>
mungkin sy dah tolong luah kan aper yg terbuku di hati awk sejak sekian lamer...hehe(^^)

Dany Quecera said...

hansemlh edy.nk kona mkhluk asing ni snng jer.ad stompok taik lalat hdoh kt mke dia.tp jgn lupa gua nk pesan.sila maki makhluk asing ni utk gua.trima ksh.

eDdY said...

Dany Quecera>>>
pesanan d terima...(^^)

alim sacred said...

wat the fish...

ak da mmg tau y kbykn staff xda rasa respek sket pn kat students cam kita. tp tiap2 kali ak tgk mentaliti mcm ni... ak pn rasa pedih la kat ati. diorng patut lyn kitorng like young adults. not like this. haih.

eDdY said...

alim sacred>>>
waaa...ayat falsafah..bagus2(^^)

iLhAm_bEcKs said...

hahaha..btol2 mrah ni!!
aku pon mrah ni..
kikikki

eDdY said...

iLhAm_bEcKs>>>
mmg marah giler...haha

akyda said...

a a a kerek tul la mamat tu...suka hatila kita nak buat apakan....tak phm jugak org dewasa nie macam mana hati dioarg n pemikiran diaorg...anyway thnks komen di blog qda...hargai sangt-sangt...tjuan qda cita pasal umt sebab nak promote u sendiri....huhuhuhuh sedey sangat sbb org tak knl umt tu apa...

anyway dah third yer kan..mesti dah nak abis...good luck k for final year..

eDdY said...

akyda>>>
betol tu...
kekadang ump ni pon org x kenal...
sebut kuktem baru diorg tau...huhu

aah..skank ni dah third year...
ader lagi 2 sem baru abes..
anyway thanx 4 da wish(^^)

comel said...

pergh!
kalu nak kira ari2 bapuloh2 staf ump makan gaji buta
punch card than kuar g sarapan...kita x labodow nak ponteng kelas than nak g sarapan
lakhnad ape staf tu
tunjuk je muke sebenar mamat tu
biar maloooo
heheheh

eDdY said...

comel>>>
haha..tu la pasal...
kite pon x ponteng kelas..
diorg lek2 jer g bekfest...
aq malas la nak tunjuk muke...
nnt maloo plak..
xper2...len kali kalo diorg wat lgi...aq tunjuk kan muka k..(^^)