Thursday, July 16, 2009

BeNgAnG TaHaP GaBaN...hUiSh!!!

skank ni aq rase cam nak jerit kuat2 jer...
mmg dah bengang giler...
nak tau knaper...nih aq nak citer nih...

kisah 1

basikal aq nak kena LELONG....
35 hinggit jer....wtf...
igt aq beli guna daun ker...
sedap2 ati nak jual beskal aq....
time tu aq tgk ader budak tah dari ceruk maner dok tolak beskal aq...
aq tanyer la dak tu...nak wat per ngan beskal aq nih...
dier kate nak beli...
aq pelik ar..bile mase aq nak jual plak....
aq x puas hati aq g ar pejabat...
rupe2 nyer diorg ni sedap2 ati jer...
alasan aq x tuntut beskal tu...
ape ke BaNGaNG jawapan org tu bagi...
aq nak amik camner...dah rantai ngan besi...xder pon ckp kalo nak tuntut kena g mintak kat diorg...
pastu sedap2 ckp aq tinggal beskal tu merata2 time cuti...
padahal elok jer aq kunci beskal tu kat depan umah...
bole plak dier kate watper x bawk balik umah...
die igt aq dtg u naek kargo ker...cam org x de o**k jer ckp...
rumah aq dah la x dpt tenet dari start dr datg aritu lagi...air pon ader prob...
report dah dekat lima nam kali dah...
satu habuk pun x buat kejer....
pastu dier kate dah anta announcement pagi td...
aq dah ckp umah aq xder tenet...announcement aper KEJaDAh nyer...
nak pendek citer...
aq kena beli balik beskal aq sendiri...
senang ckp...duit 35 hinggit tu aq haram kan...mmg aq x redha...
org2 yg terlibat termasuk anak bini keluarga sumer... sumer aq x redha...
aq xkan maaf kan sampai biler2...melain kan dier mintak maaf secara terbuka..
kurg2 bagi la amaran..ni x...terus jer buat ikut suke ati...
nak tau aper yg dier ckp dalam anouncement tu...
ni ha...
saper nak beskal lelong...sila datg ke pejabat pada pukul 12-1
harga dari rm30-rm50...
bukan announcement warning...huuuuh


kisah 2

kelas aq kul 2...
aq mmg dah malas nak g dah sbnr nyer...semangt dah down la duit abes 35 hinggit...huhu
tpi aq rajin kan gak diri ni tuk g...
dah molek2 aq duk n bukak buku tuk salin nota...
tetiba lecturer tu suruh aq g depan...
tah mende masalah dier tu pon aq x faham...
dah la aq tgh bengang....rase cam nak baling kasut jer...
sukati aq la nak duk maner...
nak belaja ni kena la ikut keselesaan sendiri...
aq bukan kacau org pon...
bukan aq sorg jer yg kena...
ader mamat tu baru balik dari toilet pon dier suh duk depan...
aq rase dier ni ader problem la...
kesian gak aq...
tpi nak wat camner kan...
dah ar...malas nak pikir dah...tensen2...

tu la citer nyer....mmg arini ari yg suwey....huhu
lagi satu aq nak ckp...ni blog aq...
aq just luah perasaan jer...
saper x puas hati...naseb ar...ade aq kesah...huahuahua(gelak syaitan)

2 comments:

alim sacred said...

lek bro. myb ade time ni ko rse cam fak, ak rse cam fak, kita sume rse cam fak, but thats life dude. settle ur probs, hangout with frens, stay cool. baru idup trse aman. ye x?

keep on smiling n open minded dude. lgpn muke ko xssuai masam cam cuka. ahaha.

eddy said...

alim sacred>>>
thanx bro...
lega skit ati aq ade org yg phm camner perasaan aq time ni...(^^)