Friday, December 23, 2011

JaLaN2 AbEs KaN MaSa

aslmlkum sumer..
skank ni aq masih lagi bercuti..
sbb da xtau nak g mana..aq pergi la jalan2..
arini aq jalan2 kat china mall..
aq pergi dgn hadi n wife dier.farah..
anak dier pon ikut skali la..hawa..hihi
kitorg gerak agak awal sbb xmau nnt org ramai..
maklum la..skank ni da dekat krismas..
aq igt org mesia jer suka shopping alst minit ni...
org afrika ni pon sama..
time2 last camni la diorg baru nak beli adiah bagai..
agenda dlam menipu anak2 bahawa hadiah tu dari santa claus..
tpi diorg siap bawak anak2 skali g shopping beli mainan..haha
aq x beli aper pon..just jalan2 jer..
so..ni la suasana dlm china mall tu..


kat sini ader jual macam2...
siyes macam2..
ckp jer aper yg korg nak..insyaallah ader..haha
pastu sumer murah2...
sbb nyer sumer buatan cina :D
mungkin cume sesuai untuk di guna kan sekali dua..
pastu mesti rosak..
tpi ok la kalo beli sekadar merasa..
pas kitorg pusing2 kat china mall ni..
kitorg pon gerak mencari masjid untuk solat zohor..
kat afrika ni pelik skit..
diorg nyer waktu solat lewat sejam..
sbb nyer kat sini diorg mazhab hanafi..
kiter kan mazhab shafie..
so..kitorg pon pergi la mencari masjid untuk solat..
mula2 jumpa da satu cam surau ni..
tpi xder tempat solat untuk wanita..
kitorg terus mencari lagi..
alhamdulillah..jumpa satu masjid
nama masjid tu babus salaam masjid..
kat sini pon diorg panggil masjid tau...
kat masjid ni ader tempat tuk wanita..
jadi kitorg pon solat la kat sini..
ni gambar masjid tu..


dlm masjid tu agak cantik gak la..
tpi aq lupa nak snap gambar kat dlm tu..
sgt selesa tuk solat..
len kali leh la g sini lagi..hehe
lepas solat..kitorg pon mencari la kedai makan..
alhamdulillah..jumpa satu kedai ni..
nama dier bismillah restaurant..
kedai india muslim..
kedai ni nmpak sgt exclusive..
sampai nak masuk pon pikir 2 3 kali..
ye la kan..takut mahal..
tpi sbnrnyer x..haha
murah la jugak banding dgn tmpat2 laen..
yg best skali kami dpt makan nasik bryani..
puas kot..
sbb dah lama sgt x makan..haha
dah la bnyk..sedap pulak tu..
len kali nak g lagi..hehe
ni ader gambar skit yg sempat aq snap..enjoy k..


sedap betol weyh nasi bryani ni..
da la bnyk..puas hati...
harga pon berpatutan..
tpi kat sini stail bryani dier laen skit..
xder kuah2 ni..
makan kosong camtu jer..
tpi sedap giler nasi dier..
rempah ratus dier mmg superb..
makan nasi dier sajer pon xper da..
ayam dier bagi 2 ketol..
pastu mmg besar la..
ader kat bawah nasik tu..
len kali tau dah kalo dtg shina mall ni nak makan kat ner..
mesti la kat sini..haha
pas abes makan..kitorg pon gerak la balik..
sbb nyer aq nak g kedai hobby jap..
anta keter masuk workshop..
maksud aq keter kontrol..hehe
injured skit keter aq..
nak wat camner kan..maen ganas sgt..
ooo..ni ader satu lagi gambar..


ni la suasana kat luar kedai makan tu..
member aq ni ckp suasana dier samer cam cape town..
tpi aq xleh nak komen aper2 sbb aq x pernah g lagi..
insyaallah,,taun depan kalo ader rezeki mmg aq nak g capetown ni...
k la..aper2 nnt aq update lagi k..peace (^^)

2 comments:

miszpiza said...

kalau kat sana ada china mall kat sini ada china town hehe :) haa tu la awk,laen kali main krete tu lembut2 skit kui3.. syg krete oke ? rosak gi susah ti :p

eDdY said...

miszpiza>>>
haha..tu la pasal..
pasni kena maen keter tu slow2 jer..
xleh nak ganas2 sgt..hihi :P