Sunday, February 14, 2010

BiLa aQ DgR...aQ PoN PaNaS...

korg rase la..
aper yg patut kiter wat seorg cikgu yg memukul murid nyer???
bukan pukul ngan rotan..tpi belasah...
sampai patah rahang ngan pergelangan tangan...

camni citer nyer
mende ni jadi kt skolah adeq aq...
dier ni skolah asrama...
dan seperti kite sumer tau...
asrama ni mmg ketat ngan peraturan...
tu xleh..ni xleh..macam2 lagi la...
aq pon penah rase sumer tu..sbb aq pon skolah asrama gak dulu...
pastu..biler sebut asrama...mesti la ader guru penjaga...
atau lebih dikenali sbgai warden..
dan warden2 ni selalunyer mmg garang...
kekadang tu melampau garang nyer...
bile igt2 balik aq pon geram gak ngan warden ni...
ok2....balik semula ke citer td
ader la satu aritu...
warden ni wat spot check kasut pelajar...
kat skolah adeq aq ni...
kalo nak g dewan makan pon kena pakai kasut atau sandal yg bertali kat belakang tu...
selipar2 jepon mmg forbidden la...
pastu ader la sorg budak ni..,budak form 5...
dier pakai sandal crocs...tpi dier x wat letak tali belakang tu...
kre nyer dah jadik cam selipar la kan..
so..aper lagi..si warden ni tahan la budak tu...

untuk makluman...
warden ni mmg panas baran...
dier ni jenis x suke pakai2 rotan...
dier lebih prefer tulang 4 kerat dier sbgai senjata...

back to the story,,,
budak tu aper lagi...
mula2 kena marah...
pastu penampar hinggap sedas kat muka dier...
mengikut kater saksi tempat kejadian...
budak tu juga di tumbuk...di sepak terajang oleh warden tersebut...
sumer itu di laku kan tanpa sedikit pon belas kasihan...
semua pelajar yg tgk time tu senyap jer...
bukan kate nak tolong..nak dekat pon student2 tu x brani...huhu
x kater diorg la..
kang x pepasal diorg pon kena skali kan...
mlm tu...time kelas prep...budak yg kena pukul tu nangis nonstop...
dier tu langsung xleh nak wat kejer atau stady..
dier kater mulut dier sakit...
dier call ayah dier...
ayah dier dtg n bwk dier g klinik...
doktor kater rahang anak dier patah...
pastu pergelangan tangan pon patah...
esok nyer...ayah dier dtg skolah tu ngan polis...
dan selepas tu...adeq aq pon xtau aper yg terjadi..sbb dier dah balik umah...

aq citer mende ni pon sbb per...
cume aq rase x wajar langsung budak tu kena belasah...
yg paling best kesalahan dier sbb pakai crocs x letak tali kat belakang kaki...
punyer la simple kesalahan budak tu...
bukan nyer budak tu g bunuh org..
aq kesian giler kat budak tu..
ye la kan..taun ni nak amik spm...
nnt abes terganggu pelajaran dier...
sepatut nyer la kan...setiap kesalahan tu ader cara nyer nak hukum..
bukan ikut suker jer nak wat per..
mak bapak budak tu pon x penah pukul budak tu camtu...
aper2 pon..aq amat berharap warden tu dapat hukuman yg setimpal...
tu jer yg bole aq harap...huhu

p/s: lamer da aq x taip panjang2 ni...hehe
thanx kat saper2 yg sudi bacer...(^^)

3 comments:

atiqahtuty said...

ak bace! ha3

nana arizona said...

warden tu jeles tak dpt beli kasot crocs..tu yang die emo tak memasal..
hahaha..
siot nye warden.
tu pasai
aku tak masuk asmara.. hihi

eDdY said...

atiqahtuty>>>
haha..thanx la sbb sudi bacer..(^^)

nana arizona>>>
tu la...
aq pon rase camtu gak...
tpi kalo ikut citer adeq aq...
warden tu jdik emo semacam sbb umah sukan dier kalah...huhu
xtau la maner betol maner salah...