Tuesday, November 25, 2008

sUiCidE...

first skali aq nak tanyer la kat korg...wajar ker amik jalan mudah ni tanpa fikir panjang???
second...sbagai org ISLAM...adakah ini cara nyer???
sesungguh nyer bunuh diri tu adalah DOSA besar
dalam berita harian arini ade gamabr bomba tgh dok selamat kan sorg pompuan nak bunuh diri
diorg ni x pikir ker kesan dier kepada family...kawan2...org awam...
satu lagi golongan yg selalu terlibat dgn gejala ni adalah pelajar...
xtau la aper masalah nyer...
kalo dier kate assigment banyak sgt...org laen pon ader banyk assigment gak...
baru2 ni sorg student dari U member aq bunuh diri ngan terjun bangunan...tah ape2 tah
org jenis camni just menyusah kan jer
tertekan skit nak bunuh diri...
slalu nyer org camni bukan nyer leh bawak berbincang
diorg nak betol jer...xnak terima perubahan
salah satu sbb yg membawa kepada perkara ini ialah akibat kurg didikan agama
mudah terpegaruh dgn anasir2 luar...
kite ni sbagai org ISLAM harus lah sentiasa berdoa kepada ALLAH agar di beri petunjuk...
dipermudahkan dalam melakukan segala mende...sesungguh nyer ALLAH tu maha mendengar
tpi org islam AkA org melayu skank ni semayang pon x...nak berdoa aper ke mende nyer
berubah la wahai og islam AkA org melayu...org2 kafir tu dok gelak tgk org ISLAM dah makin hancur
fikir2 kan la...setiap masalah tu ader penyelesaian nyer
jgn amik langkah mudah...berdoa bebanyak...mintak tolong ngan ALLAH
aq ni bkn nyer pandai sgt dalam bab2 camni
just nak bagi org ISLAM AkA org melayu ni bukak sikit mata tu
adiosss...
assalamulaikum...

1 comment:

aMad said...

mantap mir!! ^_^
ak suke posting ko yg nih..
keep gu ien..
n_n