Sunday, November 23, 2008

aPa NaK JaDi La Ni KaT NeGaRa KiTa yG tErCiNtA...

kalo x silap aq harge minyak dunia skank ni dah murah giler
dalam 49 dollar UaSS jer
tpi masalah nyer skank knaper harge minyak malaysia x bole kembali ker harga asal
aper masalah sebenarnyer???
kite ni dah la pengeluar minyak...ishhh geram tul aq
pastu berita baru yg aq dgr depa nak buat harga lantai plak tuk bahan api aka minyak kat malaysia ni
aper ni????
kalo depa buat camtu bermaksud walau pon minyak kat dunia ni dah free...harga minyak malaysia still akan takat tu...xkan turun lagi dah...waaaah
skank ni minyak baru turun skit...
pastu nak tunjuk yg depa tu baek...depa turunkan harge beras...ok lah tu
tpi yg aq paling x setuju pasal harga tol...
start 1 hb januari ni depa bagi diskaun 10% tuk tol PLUS
hahahaha...mmg cam baek jer kite nampak
tpi syarat nyer diskaun tu dari kul 12am sampai 6 am
ape kejadah nyer wat time tu
antu maner nak guna jalan time tu
mat rempit pon dah tiduq aq rase
lagipon...mat rempit maner rempit kat highway...x mencabar
kalo betol la depa nak tolong rakyat malaysia...x pyh dah bayar tol tu
cukai jalan amik...tol pon nak amik...haprak tul
aq ni just luah kan perasaan aq jer la
x lebih dari tu
harap depa org yg kat atas2 tu sedar la
kite ni rakyat malaysia bukan nyer kaya sgt
tpi walau apa pon yg terjadi aq tetap bersukur sbb ALLAH kurniakan aq rezeki tuk cukup makan, minum dan pakai...ALHAMDULLILLAH

4 comments:

maoh said...

Kegagalan untuk menurunkan harga minyak hanya akan menimbulkan persoalan iaitu kenapakah kerajaan boleh bertindak cepat untuk menaikkannya tetapi agar sukar untuk menurunkannya.

eddy said...

betol2

fikri said...

salam eddy....

hati2 skit menulis blog...bukan xbagi lepas geram,tapi kena berpada2...nanti kena ISA plak.

eddy said...

fikri...
thanx 4 da advice
next time i'll be more careful (^^)