Sunday, February 20, 2011

PiSaNg...

aslmlkm sumer...
arini aq bukan nak citer pasal pisang...
aq just nak tanyer...adakah bahaya kiter mkn pisang yg diperam dengan kabait???
pisang yg diperam dgn kabait ni tangkai nyer akan berwarna hijau..
kire nyer cam x sempurna la buah tu masak...
sebagai contoh...tgk gambar ni...


hampir semua pisang2 ni tangkai nyer berwarna hijau..
adakah semasa pisang itu di peram..kabait itu meresap masuk ke dalam buah pisang itu???
sbb aq ader bace..tpi x igt kat mana..
artikel tu ckp bahaya mkn pisang yg di peram dengan kabait ni..
teknikal nyer..cam kiter makan kabait itu sendiri...
tpi aq pon x sure...huhu

kalo pisang yg masak secara semula jadi..
warna tangkai nyer adalah sama dengan warna badan nyer..
sebagai contoh..


warna kuning nyer sgt sempurna...hehe
tgk jer pon dah bole rase sedap nyer pisang tu..
tu belom mkn lagi...
tpi tu la..aq pon x pasti..
bahaya ker makan pisang yg tangkai nyer hijau???
atau pon samer jer..
kalo saper2 ader info..tolong bagitau yer..thanx

p/s: dude (kawan aq)..tetiba aq pon sure pasal ni..huhu

No comments: