Sunday, January 30, 2011

SeRaM KeR???

salam sumer...
arini aq  nak citer kisah seram..
x seram mana la...lebih kepada misteri..misteri ker???...hehe

mende ni berlaku kat adeq aq yg belajar kat uitm tu,,,
kisah nyer camni...
adeq aq ni dah semester 3...
dah senior sikit la...
kejadian ni maser dier mula2 start semester 3 ni...
kire nyer baru daftar masuk u dalam 2 hari..
hostel adeq aq ni terletak kat belakang sekali dalam uitm tu...
dah la belakang..bilik dier plak tingkat atas sekali...
ok..xper la tu..

citer nyer camni...
dalm bilik adeq aq tu..ader 4 org..
nama diorg sumer mula dari huruf a...
adeq aq anis, kawan dier ani, aida n sorg lagi aq x igt...tpi a gak la..
maser time tu..kira2 dalam pukul 12,30 tgh malam..
adeq aq ni tgh dok redy2 la tuk nak mula kan kelas pada esok nyer..
tiba2 ader sorg budak ketuk pintu bilik adeq aq...
so..adeq aq bukak la...
tgk2 ader sorg dak ppuan ni...
badan dier kurus n muka dier agak pucat gak la..
dier ckp slow giler..
bdk tu ckp nak jumpa ngan anis...
adeq aq yg time tu dah agak ngantuk terus la ckp ani xder..
budak tu ckp slow sgt sampai adeq aq dgr anis tu jadi ani...
pastu budak ppuan tu ulang lagi..nak jumpa ngan anis lanskap..
terus la adeq aq tau yg dak tu nak jumpa ngan dier...
sbb kat aras tu  mmg dier sorg jer yg amik kos lanskap ni...
so..adeq aq pelawa la dak tu masuk...
adeq aq tanyer la dak ppuan tu..camner dak tu tau dier duk sini...
sbb dak ppuan tu budak semester satu..
kire nyer mmg adeq aq x pernah jumpa langsung dak tu..
dak ppuan tu ckp ngan nada yg sgt slow..dier kater org dulu bagitau..
adeq aq pelik skit dah..
ye la..maser semester 1 ngan semester 2..adeq aq duk bilik laen...

jadi..saper org dulu???

so..nama dak ppuan tu siti (bukan nama sebenar)...
tujuan dier jumpa adeq aq malam tu just nak tanyer maksud lanskap...
adeq aq yg mood tgh mengantok tu terus la ckp dier dah lupa..
tpi adeq aq mintak no phone dak tu...
sbb kalo dier dah tau maksud tu nnt..dier msj dak ppuan tu..
pastu dak tu terus balik...
b4 tu..adeq aq sempat gak tanyer dak siti tu duk bilik mana..
dak tu ckp dier duk kat aras yg sama..tpi bilik depan sikit..

untuk pengetahuan..
hostel adeq aq ni ade wing kiri n wing kanan...
adeq aq duk wing kiri..n dak siti tu duk wing kanan..
kire nyer bagunan tu menghadap satu sama laen la...

jadi...esok nyer adeq aq trus la tanyer member2 dier maksud lanskap tu...
n bile adeq aq da dapat jawapan tu..terus dier msj dah  siti tu..
tpi yg pelik nyer..msj yg d hantar sumer x delivered..
adeq aq try la call..tpi x berjawab...
so..xper la..
adeq aq terus kan la kehidupan seharian dier cam biaser..

kire2 seminggu kemudian..dak siti tu cari lagi adeq aq...
kali ni dier nak pinjam buku plak..
buku tu adeq aq masih nak guna...
so..adeq aq ckp la kat dak siti tu...
nnt pulang kan semula sbb dier nak guna lagi...
n budak tu ckp okay...

tpi da dekat 2 mingu dier pinjam..still x pulang2 kan...
adeq aq risau la..
sbb dier nak wat asemen sumer xleh sbb xder buku tu...
adeq aq plak terpaksa pinjam buku kawan2 dier...
adeq aq try call dak siti tu..tpi x berjawab...
msj pon x berbalas...

satu hari tu..time adeq aq kat kelas..
dtg la dua org dak ppuan junior..diorg ni dak semester satu la
budak2 tu dtg sbb nak tanyer pasal lanskap ni la..
lecturer diorg suruh tanyer kan pada senior..
dah ader peluang ni..adeq aq terus la tanyer kat dak ppuan 2 org tu.
diorg kenal x sorg budak nama siti..
adeq aq pon bagitau la muka dak tu camner...
tpi budak ppuan dua org tu ckp xtau...
setahu diorg...mmg xder dak semester satu landskap yg nama siti...

lagi2 yg dok kat hostel adeq aq tu...
time ni adeq aq mmg da pelik giler la...
abes tu..saper yg pinjam buku dier tu???

satu malam tu..time kuliah maghrib
ustaz yg bagi ceramah tu bagitau la...
kat kawasan uitm adeq aq ni mmg ader penunggu..
kire nyer kawasan tu mmg keras sikit la...
pusat tempat penunggu ni berkumpul adalah di tgh2 kawasan uitm tu...
biler adeq aq balik bilik..terus la dier tgk balik peta uitm dier ni...
n tgh2 uitm tu adalah terletak berhampiran dgn kedai buku...
dan semester ni mmg adeq aq banyak buat kejer kat kawasan tu...

so..persoalan nyer di sini..siapa kah sbnar nyer dak siti tu???
siapa kah org dulu yg bagitau kat siti tu pasal adeq aq???
knaper dier pinjam buku adeq aq tpi x pulang2 kan???
sampai arini...adeq aq still x dpt kembali buku tu..dan sumer nyer masih lagi misteri..

p/s: skank ni adeq aq tu tgh cuti pertengahan sem...
nnt biler dier balik semula ke u tu..dier nak cari senarai nama dak2 first semester lanskap...

p/s/s: panjang giler aq taip arini...thanx kepada saper2 yg bacer(^^)

3 comments:

Corat-coret said...

truskan dng pencarian misteri tuh....haha...smoge bjaye laa erk...cm seram pon ader jugak...kot die nk men cak3 ker... =p

Liyana As'ari said...

aku bace.. ~ sebab tgh boring..tapi seram gak.. btw.. no wonder la.. uitm kan.. mmg banyak antu..~ abg aku ckp gak.. hahaha.. ~

eDdY said...

Corat-coret>>>
haha..maen cak3 yer..(^^)

Liyana As'ari>>>
tu la pasal...u yg da lamer ni..biaser la camtu...